Péntek délután leálltak az OH oldalai, éppen most, amikor a középiskolai felvételi határideje lejár

Megosztás

Már most láthatjuk magunk előtt, hogy a kormány majd azzal takarózik, hogy az ellenzék indított terheléses támadást az Oktatási Hivatal kulcsfontosságú oldalai ellen. De a lehető legrosszabbkor omlott össze. Ha valaki a végére hagyta az adminisztrációs felület kitöltését, bajban lehet.

A gimnáziumokba, a szakgimnáziumokba, a technikumokba, a szakképző iskolákba és a szakiskolákba február 18-áig lehet jelentkezni, a határidő körülbelül 90 ezer diákot érinthet. Péntek kora délután óta azonban elérhetetlen volt az Oktatási Hivatal oldala, beleértve a középiskolai jelentkezésre szolgáló felületet is.

Annyiban jobb a helyzet, hogy a középiskolába felvételizők többsége vagy papíron intézte a jelentkezést, vagy az általános iskola már továbbította a szükséges űrlapokat. Azokat viszont kellemetlen meglepetés érhette – olvasható a hírben –, akik egyénileg intézik a jelentkezést, és az utolsó napra hagyták az adminisztratív ügyeket.

Frissítés: meghosszabbított határidővel lehet jelentkezni a középiskolákba – tudatta az Oktatási Hivatal péntek este az MTI-vel. Három nappal, február 21-éig hosszabbították meg a középfokú felvételi jelentkezések benyújtásának határidejét. Az OH közleményében azt írta: február 18-án külső szolgáltatói hiba miatt 14:00 órától nem volt lehetőség a középiskolai felvételi jelentkezések benyújtására. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek